Direct naar de contentDirect naar de footer

Burgemeester Rasterhoffpark

Het Burgemeester Rasterhoffpark of kortweg Rasterhoffpark is een het grootste natuurpark in het zuiden van de stad Sneek en Hotel Sneek is direct gelegen aan dit prachtige park. De noord- en oost grens van het park wordt gevormd door de A7, ten zuiden door 'de Witte en de Zwarte Brekken' en ten westen door 'de Woudvaart'.

Er zijn paden, bruggetjes en een grote vlonder (knuppelpad) aangebracht. Ook zijn er diverse speelvoorzieningen en een kabouterpad. In het park vind je kleine meertjes waar je prachtig omheen kunt lopen of heerlijk kunt picknicken. Ook lopen er in dit gebied Schotse hooglanders en reeën vrij rond. Er zijn diverse speelvoorzieningen en een kabouterpad voor de kinderen. Bovenop de heuvel een waterkunstwerk gerealiseerd en vanaf hier heb je een mooi uitzicht op het natuurterrein "de Witte en de Zwarte Brekken".

Het natuurgebied is ontstaan door de samenvoeging van het in de tachtiger jaren van de twintigste eeuw aangelegde Stadsbos en nieuwe inrichting van de voormalige huisvuilstortplaats en een oude zandafgraving.