Direct naar de contentDirect naar de footer

Musea Sneek

 • Fries Scheepvaartmuseum

  Fries Scheepvaartmuseum

  Skûtsjesilen, de Elfstedentocht en de Waterpoort van Sneek. In het Fries Scheepvaart Museum ontdek je de geschiedenis van de scheepvaart in Friesland, de ijssporten en de historie van de stad Sneek.
  Het Fries Scheepvaart Museum is officieel Kidsproof museum!
  De binnenstad van Sneek is voor bezoekers van het museum goed bereikbaar.

  Bekijk website
 • Het Nationaal Modelspoor Museum

  Het Nationaal Modelspoor Museum

  De Sneeker antiquair en taxateur, de heer Piet Scheltema, raakte geïnteresseerd in Nederlandse modeltreinen en begon deze te verzamelen. Omdat steeds meer modelspoorfabrikanten de Nederlandse markt ontdekten, nam de verzameling een enorme omvang aan.
  Scheltema wilde ook anderen van zijn collectie laten genieten, door een museum te openen. Het eerste museum opende hij zelf in1984 aan de Gedempte Neltjeshaven. In 1987 werd het museum verplaatst naar het Kleinzand. Het museum was toen nog alleen in de zomertijd geopend. Begin 1989 overleed Scheltema, waarna de collectie verschillende jaren bij de familie opgeslagen heeft gelegen.

  Bekijk website
 • Museum it Tsiispakhûs

  Museum it Tsiispakhûs

  Museum it Tsiispakhûs is een klein geregistreerd museum gevestigd in een voormalig kaaspakhuis, een Rijksmonument uit 1905.
  Aan de hand van oude zuivelwerktuigen, kaasplanken met ‘kaas’ op de kaaszolder en historische filmbeelden nemen we u mee naar de tijd van het boter- en kaasmaken op de boerderij en van de eerste melkfabrieken.
  In dit pakhuis lagen de kazen te rijpen. De ligging aan de Bolswarder Trekfeart is te verklaren daar deze vaart vroeger de snelweg naar de stad was en de eigenaren van het pakhuis bezaten ook het beurtschip van Wommels.

  Bekijk website
 • Houtstad IJlst - Museum en Werkplaats

  Houtstad IJlst - Museum en Werkplaats

  Op een unieke locatie aan het historische vaarwater De Geeuw in IJlst vind u Museum en Werkplaats Houtstad IJlst. We vertellen graag over de boeiende geschiedenis van IJlst met de houtindustrie en de scheepsbouw in het bijzonder. Ons museum huisvest onder andere decollectie Nooitgedagt: een indrukwekkende hoeveelheid gereedschap, schaatsen en speelgoed. In onze werkplaats worden regelmatig workshops voor jong en oud aangeboden.

  Bekijk website