Direct naar de contentDirect naar de footer

Ontdek Sneek

De geschiedenis van Sneek gaat terug tot aan de Romeinse tijd. Door deze ruime geschiedenis is de stad uitgegroeid tot een historisch prachtige plaats. Door de oude gebouwen en grachten is de binnenstad van Sneek een bezienswaardigheid op zich. Daarnaast zijn er nog een aantal bezienswaardigheden die u bij een bezoek aan Sneek zeker niet mag missen.

Tips

 • De Waterpoort

  De Waterpoort

  De Waterpoort is rond 1492 gebouwd, tegelijkertijd met de stadswal rond de stad. De poort diende om de toegang over water naar de stad af te sluiten. Sinds 1613 dient de Waterpoort alleen nog als sierpoort en heeft ze geen militaire verdedigingsfunctie meer.

  Lees meer
 • Sneekermeer

  Sneekermeer

  Het Sneekermeer (Officieel en Fries: Snitser Mar) is een meer in de Nederlandse provincie Friesland, gelegen tussen de stad Sneek en de dorpen Terhorne (Terherne) en Goingarijp. Het is vooral bekend vanwege zijn grote populariteit bij watersporters en de Sneekweek.

  Lees meer
 • Stadswandeling

  Stadswandeling

  Een stadswandeling in Sneek is de leukste manier om de stad te ontdekken. Ga mee met de openbare stadswandelingen of boek een stadswandeling met gids voor je eigen gezelschap! Ga mee en ontdek ’t mooie van Sneek!

  Lees meer