Direct naar de contentDirect naar de footer

Diner

Wij verwelkomen u graag in restaurant Martinus. Wij zijn geopend voor het diner van 17:00 tot 22:00 uur.

Salades

Salades

  • Kara Age salade

    16,50

    gemengde salade | Japanse kip | Grana Padano | gekookt ei | croutons | anjovisdressing

  • Tonijnsalade

    16,50

    gemengde salade | augurk | tomaat | ei | olijven | haricots verts | yoghurt-dressing

  • Geitenkaas salade *

    16,50

    ''Molkerei'' geitenkaas | gemengde salade |
    walnoten | tomaat | croutons |
    honing-mosterddressing

    * Vegetarisch

Al onze salades worden geserveerd met breekbrood en roomboter.

Soepen

Soepen

  • Friese uiensoep *

    7,50

    kaascroutons | ui

    * Vegetarisch
  • Hollandse tomatensoep

    7,50

    lente uitjes | basilicum | sukade

  • Romige mosterdsoep

    7,50

    lentjes uitjes | spekjes

Al onze soepen worden geserveerd met breekbrood en roomboter.

Voorgerechten

Voorgerechten

  • Brood op de plank *

    9,00

    desem breekbrood | roomboter | kruidenboter | tapenade | aioli

    * Vegetarisch
  • Beef Tataki

    14,50

    dungesneden diamantbiefstuk |
    sesam-soja dressing | ijsbergsla | rode peper |
    gefrituurde uitjes

  • Carpaccio van Black Angus

    15,50

    rucolasalade | Grana Padano | pittenmix | olijven | tomaat | truffelmayonaise

  • Carpaccio van watermeloen *

    12,50

    dungesneden meloen | Griekse fetakaas | tomaat | olijven | rucola | balsamico | pistache

    * Vegetarisch
  • Gerookte Noorse zalm

    16,75

    frisse salade | kappertjes | rode ui | zoetzuur van komkommer | mosterd-dilledressing
    toeslag voor arrangement: + €2,00

  • Noorse garnalen cocktail

    15,00

    Noorse garnaaltjes | cocktailsaus | ijsbersla | appel

  • Burrata Caprese *

    13,50

    mozzarella | trostomaat | olijven | basilicum pesto | pistache

    * Vegetarisch
  • Vitello Tonnato

    15,00

    dungesneden kalfsrosbief | rucola | tomaat |
    kappertjes | tonijnmayonaise

Hoofdgerechten vlees

Hoofdgerechten vlees

  • Nieuw-Zeelands lam

    27,50

    lamshaasjes | grillgroente | honing-tijmsaus
    toeslag voor arrangement groot: + €1,50

    Klein 24,50
  • Boerenschnitzel

    25,50

    mini groente | Stroganoffsaus

    Klein 23,50
  • Wienerschnitzel

    25,50

    varkensschnitzel | Preiselbeerencompôte | citroen

    Klein 23,50
  • Tournedos au poivre

    34,50

    malse biefstuk van de haas | champignons |
    pepersaus
    toeslag voor arrangement: + €7,00

  • Javaanse kippendijfilet

    25,50

    geroosterde kippendij | satésaus | cassave
    kroepoek | zoetzuur | gefrituurde uitjes

    Klein 23,50
  • Spareribs van het “Frysk Bargje”

    26,50

    gemarineerde grgrilde spareribs | BBQ saus | aioli

  • Spies van ossenhaas

    28,50

    champignons | ui | pepersaus
    toeslag voor arrangement: + €2,50

  • Halve kip van de spit

    25,50

    halve kip | champignons | citroenmayonaise

  • Varkenshaas uit de oven

    25,50

    gevuld met champignon, ui en spek | gegratineerd met kaas | grove mosterdsaus

  • Big Valk burger "BLT"

    25,50

    100% rundvlees | bacon | sla | tomaat | kaas | salsa

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet, verse warme groente en huisgemaakte appelcompote. Garnituren kunnen naar wens worden bijbesteld.

Keuze sauzen: champignonroomsaus | pepersaus | kalfsjus | satésaus | mosterdsaus | Stroganoffsaus
+ € 2,50

 

Hoofdgerechten vis

Hoofdgerechten vis

  • Zalmfilet uit de oven

    27,50

    gelakt met dille-mosterdglaze | vissaus
    toeslag voor arrangement: + €2,00

  • Noordzee sliptongetjes

    29,50

    2 of 3 sliptongetjes van de Harlinger visafslag |
    remouladesaus
    toeslag voor arrangement groot: + €3,00

    Kleiner gerecht 26,50
  • Hollandse scholfilet

    28,50

    op de huid gebakken filet | remouladesaus

    Kleiner gerecht 26,00

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet, verse warme groente en huisgemaakte appelcompote. Garnituren kunnen naar wens worden bijbesteld.

Hoofdgerechten vegetarisch

Hoofdgerechten vegetarisch

  • Paddenstoelen Wellington *

    24,50

    bladerdeeg gevuld met paddestoelen | fetakaas |
    walnoten | pesto

    * Vegetarisch
  • "No Beef" burger *

    24,50

    vegetarische burger | sesambun | sla | tomaat | gebakken ui | kaas | salsa

    * Vegetarisch
  • Groente curry *

    24,50

    groentemix | vegan kip | kokossaus | basmatirijst

    * Vegetarisch

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met friet, verse warme groente en huisgemaakte appelcompote. Garnituren kunnen naar wens worden bijbesteld.

Nagerechten

Nagerechten

  • Hollandse aardbeien

    9,00

    vanille roomijs | slagroom

  • Witte chocolade mousse

    9,50

    crumble van Bastogne | caramel | choco schaafsel | kletskop | slagroom

  • Van der Valk sorbet

    9,00

    mango sorbetijs | aardbei sorbetijs | vers fruit | sorbetsaus | slagroom

  • "Zwarte kip"

    7,50

    advocaat | vanille roomijs | slagroom

  • Dame Blanche

    9,00

    vanilleroomijs | chocoladesaus | oublie | slagroom

  • Roomijsje "om mee te doen"

    6,75

    bolletje vanille roomijs | slagroom

 

 

 

Special coffees

Special coffees

  • Irish Coffee

    8,50

    Ierse whiskey | ongezoete room

  • French Coffee

    8,50

    Grand Marnier | ongezoete room

  • Italian Coffee

    8,50

    Disaronno Amaretto | ongezoete room

  • Spanish Coffee

    8,50

    Tia Maria | ongezoete room

  • Sneker Coffee

    8,50

    Weduwe Joustra Beerenburg | ongezoete room

  • Kiss on Fire

    8,50

    Tia Maria | Contreau | ongezoete room