Direct naar de contentDirect naar de footer

Menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Voorgerechten

Voorgerechten

De keukenbrigade bereidt de lekkerste voorgerechten voor
  • PROEVERIJ SNEEK

    9,50

    selectie van voorgerechten in amusestijl

  • CARPACCIO

    12,50

    met Balsamico ui, pesto, pijnboompitten en Grana Padano

  • Carpaccio de Luxe

    14,50

    Met eendeleverkrullen, rucola, balsamico uitjes en truffelmayonaise

  • Parmaham en Meloen

    9,50

    Gedroogde ham uit Italië met meloen en zongedroogde tomaat

  • Noorse Zalm

    12,50

    Gerookt op eikenhout met rode ui, kappertjes en honing-mosterdglaze

  • Hollandse garnalen cocktail

    13,50

    Stellendamse garnalen met cocktailsaus

  • Vis op Lei

    14,50

    Combinatie van gerookte vis en garnalen met cocktailsaus

  • Texels Lam

    10,00

    Gerookte ham met rucola, basilcress, walnoten en basamicoglaze

  • Buffelmozzarella “Caprese” *

    9,50

    Met coeur du boeuff tomaat, basilcress, olijfolie en balsanico azijn

    * Vegetarisch
  • Sushi *

    10,50

    Hosomaki van komkommer met wakame, wasabi, gemberflakes en kikkoman

    * Vegetarisch
Soep

Soep

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Hollandse tomatensoep

    6,50

    Gemaakt van pomodori tomaten met balletjes en room

  • Romige Mosterdsoep

    6,50

    Met kaantjes en room

  • Groentebouillon

    6,50

    Met boerengroente en sucadevlees

  • Tom kah kai

    7,50

    Thaise kokossoep met kip, lenteui en rode peper

  • Oosterschelde Strandkrabbensoep

    10,00

    Met hollandse garnallen en lente uitjes

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

Een warm welkom aan het begin van uw culinaire avond
  • Geitenkaas “Chevre Tatin” *

    12,50

    Met rucolapesto, walnootcrumble en honing

    * Vegetarisch
  • Chevre Geitenkaas van de plaat

    12,50

    Met spek, ui en beukenzwammetjes

Hoofdgerechten Vis

Hoofdgerechten Vis

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Zeebaarsfilet

    22,00

    Met gebakken venkel, little gem en kreeftensaus

  • SLIPTONG

    22,00

    Drie tongetjes op de plaat gebakken met peentjes, tomaat en remouladesaus

  • Lekkerbekjes

    20,00

    Gefrituurde witvis met krokante korst, zoete aardappelfriet en remouladesaus

  • Zalm uit de oven

    22,00

    Met Grana Padano, tomaat, oregano, wortelspaghetti, Hollandaise en little gem

  • Hollandse Zeetong

    35,00

    n roomboter gebakken geserveerd met lentegroente en vissaus

  • Gamba’s uit de Wok

    19,50

    Black Tigergarnalen met roerbakgroente en noedels in teryakisaus

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Heeft u speciale wensen, een allergie of weinig tijd meld het ons van tevoren zodat wij met uw wensen rekening kunnen houden.

Hoofdgerechten Valk Klassiekers

Hoofdgerechten Valk Klassiekers

Valk Klassiekers
  • Black angus kogelbiefstuk

    22,00

    Met champignons, gepofte tomaat, bimi en kruidenboter

  • Entrecote van Friander Kalf

    24,50

    Met minigroente, paddenstoelen en kalfjus

  • Tournedos “au Poivre”

    26,50

    Met gebakken champignons,bimi en pepersaus

  • Varkenshaas van “Frysk Bargje”

    21,00

    Gevuld met tomaat en champignons en gegratineerd met Tynjetaler

  • Boerenschnitzel

    19,50

    Met champignon, ui, spek en roomsaus

  • Poussin “Label Jaune”

    19,00

    Piepkuiken uit de oven gekruid met zeezout, truffeltapenade en rozemarijn

  • Suprème van Parelhoen “Bonne Femme”

    22,50

    Rosé gebakken filet en boutje met wortel, ui, spek en eigen jus

  • Naar keuze extra saus

    2,00

    Pepersaus-champignonroomsaus-satésaus-kalfsjus

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Heeft u speciale wensen, een allergie of weinig tijd meld het ons van tevoren zodat wij met uw wensen rekening kunnen houden.

Hoofdgerechten voor de echte vleeseters

Hoofdgerechten voor de echte vleeseters

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Ossenhaas “Piri Piri”

    22,50

    Biefpuntjes op een spies met pittige glaze, lentegroente en champignons

  • Geroosterde Lamsspies

    24,50

    Naar een recept van de Sultan met ras-el-hanout jus en gekruide groentes

  • Chateaubriand van Kalfshaas (2-persoons)

    55,00

    Met ui, paprika, paddestoelen, asperge, tomaat en kalfjus

  • Javaanse Kip “Pedis”

    18,00

    Geroosterde pittige kippendijen met pindasaus, kroepoek, bimi en wilde rijst

  • Big Valk Grillburger

    17,00

    XL burger van Fries Lakenvelder rund op een bun belegd met spek, ui, kaas, ijsbergsla en geserveerd met bbq-saus, Heinz ketchup en Brander mayonaise

  • Naar keuze extra saus

    2,00

    Pepersaus-champignonroomsaus-satésaus-kalfsjus

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Heeft u speciale wensen, een allergie of weinig tijd meld het ons van tevoren zodat wij met uw wensen rekening kunnen houden.

Hoofdgerechten Vegetarisch

Hoofdgerechten Vegetarisch

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Japanse Wok *

    18,50

    Noedel, groene asperges, mini groente, rode peper en teriyakisaus

    * Vegetarisch
  • Ravioli Ratatouille *

    18,50

    Aubergine gevulde pasta met ratatouille, grana padano en tomatensaus

    * Vegetarisch
  • Falafal Grillburger *

    18,50

    Veganburger op een bun met tomatensalsa, augurk, ui en frites van zoete aardappel

    * Vegetarisch
  • Chili sin carne *

    18,50

    Mexicaanse bonenschotel met vegetarisch gehakt, rijst en pittige groentes

    * Vegetarisch
  • Curry masala *

    18,50

    Vegetarische kipstukjes in een kerrie-kokossaus met groente en rijst

    * Vegetarisch

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Heeft u speciale wensen, een allergie of weinig tijd meld het ons van tevoren zodat wij met uw wensen rekening kunnen houden.

De kleine eter hoofdgerechten

De kleine eter hoofdgerechten

Voor de 'kleinere' eters
  • Kleine schnitzel

    16,00

    Met gebakken ui, champignons en paprika

  • Spies van Ossenhaas

    18,50

    Met champignons en pepersaus

  • Sliptong

    18,00

    Twee tongetjes op de plaat gebakken met lentegroente en remouladesaus

  • NAAR KEUZE EXTRA SAUS

    2,00

    Pepersaus-champignonroomsaus-satésaus-kalfsjus-

Kindergerechten

Kindergerechten

Voor de kleintjes
  • PANNENKOEK

    7,00

    met stroop, poedersuiker en roomboter

  • Frikandel, kroket, kipnuggets, hamburger of kaassouffle

    7,00

    met friet, mayonaise, ketchup en huisgemaakte appelmoes

  • Biefstuk of schnitzel (klein)

    10,00

    met friet, mayonaise, ketchup en huisgemaakte appelmoes

  • PIZZA MARGARITA

    7,00

    met kaas en tomatensaus

Timo Toekan menu

Timo Toekan menu

Met een dessert met een verrassing (€12,00)

Menu

  • Timo toekan menu

    Klein kopje tomatensoep

    ***

    Keuze uit:

    frikadel, kroket, kipnuggets, hamburgers, kaassouffle, pannenkoek of pizza magarita

    (met friet, mayonaise, ketchup & appelmoes)

    ***

    Ijs in een verzamelbeker

    ***

    Met een glaasje ranja

    12,00
Nagerechten

Nagerechten

Onze desserts zijn een geweldige afsluiter van een mooie culinaire avond
  • Sorbet “Classic”

    6,50

    Roomijs|vers fruit|slagroom

  • Dame blanche 2.0

    7,50

    Oublie|roomijs|warme chocoladesaus|slagroom

  • Tiramisu

    7,50

    Fryske dumkes met cacao en slagroom

  • Hemelse Modder

    8,50

    Chocoladetaartje met vanilleroomijs en slagroom

  • Pistache Roomijs

    8,50

    Oublie met crumble van pistache en chocoladekrokant

  • Coupe vanille petit

    5,50

    1 bol roomijs|slagroom

  • Toekie Toekan ijsbeker

    4,00

    Kinderijsje met spekjes en smarties

  • Koffie de Luxe

    7,00

    Koffie met een lokaal likeurtje, ongezoete room en bonbons

  • KAASPLANK

    9,50

    3 regionale kazen met kletzenbrood, appelstroop en druiven

Wijntip:

Torres Floralix Moscatel Oro – Deze halfzoete wijn is een verrassende wijn, die typerend is voor de druivensoort waarnaar hij vernoemd is. De wijn vertoont in al haar grootheid de fruitige, bloemige en kruidige aroma’s van de Moscatelsoort.

Per glas € 5,50 – Per fles € 24,50

Special coffees

Special coffees

Diverse koffie specialiteiten
  • IRISH COFFEE

    7,00

    met Ierse whiskey en ongezoete room

  • FRENCH COFFEE

    7,00

    met Grand Marnier en ongezoete room

  • ITALIAN COFFEE

    7,00

    met Amaretto en ongezoete room

  • Sneker coffee

    5,75

    met Weduwe Joustra Beerenburg en ongezoete room

  • Fryske coffee

    5,75

    met Sonnema Beerenburg en ongezoete room