Direct naar de contentDirect naar de footer

Menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Voorgerechten

Voorgerechten

De keukenbrigade bereidt de lekkerste voorgerechten voor
  • PROEVERIJ SNEEK

    9,50

    selectie van voorgerechten in amusestijl

  • CARPACCIO

    12,50

    met Balsamico ui, pesto, pijnboompitten en Grana Padano

  • Carpaccio de Luxe

    14,50

    Met eendeleverkrullen, rucola, balsamico uitjes en truffelmayonaise

  • Spaanse serranoham

    9,50

    Met galiameloen en rucola

  • Noorse Zalm

    12,50

    Gerookt op eikenhout met rode ui, kappertjes en honing-mosterdglaze

  • Hollandse garnalen cocktail

    13,50

    Stellendamse garnalen met cocktailsaus

  • Vis op Lei

    14,50

    Combinatie van gerookte vis en garnalen met cocktailsaus

  • Steak Tartaar

    12,50

    Met kwarteleitje, Amsterdams mosterdfruit, kappertjes en limoenmayonaise

  • Geroosterde Pompoen *

    9,50

    Met feta, rucola, walnoot en Jack Daniels honey glaze

    * Vegetarisch
  • Griekse Biet *

    9,00

    Dun gesneden rode en gele biet met feta crumble, mesclun en balsamico glaze

    * Vegetarisch
Soep

Soep

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Hollandse tomatensoep

    6,50

    Gemaakt van pomodori tomaten met balletjes en room

  • Romige Mosterdsoep

    6,50

    Met kaantjes en room

  • Heldere Kippensoep

    6,50

    Met prei en bosuitjes

  • Wildbouillon

    7,50

    Met sucade van ree, knolselderij en bospaddenstoelen

  • Pompoensoep

    7,50

    Met walnootcrumble en room

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

Een warm welkom aan het begin van uw culinaire avond
  • Camembert “en Croute”

    11,00

    Gefrituurd Frans kaasje met rucola, walnoot en cranberrycompote

  • Scampi

    12,50

    A la plancha met chorizo en aioli

Hoofdgerechten Vis

Hoofdgerechten Vis

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Noordzee Scholfilet

    21,50

    Met gepofte tomaatjes, peentjes en remoulade saus

  • SLIPTONG

    22,00

    Drie tongetjes op de plaat gebakken met peentjes, tomaat en remouladesaus

  • Noorse zalmfilet

    22,00

    Op de plaat gebakken met asperge, peen en kreeftensaus

  • Zalm uit de oven

    22,00

    Met Grana Padano, tomaat, oregano, wortelspaghetti, Hollandaise en little gem

  • Hollandse Zeetong

    35,00

    In roomboter gebakken geserveerd met peen en vissaus

  • Gamba’s uit de Wok

    19,50

    Black Tigergarnalen met roerbakgroente en noedels in teryakisaus

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Heeft u speciale wensen, een allergie of weinig tijd meld het ons van tevoren zodat wij met uw wensen rekening kunnen houden.

Hoofdgerechten Valk Klassiekers

Hoofdgerechten Valk Klassiekers

Valk Klassiekers
  • Black angus kogelbiefstuk

    22,00

    Met champignons, gepofte tomaat, bimi en kruidenboter

  • Tournedos van Limousin

    26,00

    Met groene asperge, crème van pompoen en kalfsjus

  • Tournedos “au Poivre”

    26,00

    Met gebakken champignons,bimi en pepersaus

  • Varkenshaas van “Frysk Bargje”

    21,00

    Gevuld met tomaat en champignons en gegratineerd met Tynjetaler

  • Schnitzel van Friberne

    19,00

    Met gebakken uitjes, champignon, paprika, gepofte tomaatjes

  • Boerenschnitzel

    19,50

    Met champignon, ui, spek en roomsaus

  • Poussin “Label Jaune”

    19,00

    Piepkuiken uit de oven gekruid met zeezout, truffeltapenade en rozemarijn

  • Naar keuze extra saus

    2,00

    Pepersaus-champignonroomsaus-satésaus-kalfsjus

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Heeft u speciale wensen, een allergie of weinig tijd meld het ons van tevoren zodat wij met uw wensen rekening kunnen houden.

Hoofdgerechten voor de echte vleeseters

Hoofdgerechten voor de echte vleeseters

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Spies van Varkenshaas “Cajun Style”

    21,00

    Met mini mais, gegrilde ananas en Jack Daniels barbequeglaze

  • Diamanthaasbiefstuk

    25,00

    Met groene asperge, mini paprika en pepersaus

  • Chateaubriand van Kalfshaas (2-persoons)

    55,00

    Met ui, paprika, paddestoelen, asperge, tomaat en kalfjus

  • Javaanse Kip “Pedis”

    18,00

    Geroosterde pittige kippendijen met pindasaus, kroepoek, bimi en wilde rijst

  • Big Valk Grillburger

    17,00

    XL burger van Fries Lakenvelder rund op een bun belegd met spek, ui, kaas, ijsbergsla en geserveerd met bbq-saus, Heinz ketchup en Brander mayonaise

  • Naar keuze extra saus

    2,00

    Pepersaus-champignonroomsaus-satésaus-kalfsjus

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Heeft u speciale wensen, een allergie of weinig tijd meld het ons van tevoren zodat wij met uw wensen rekening kunnen houden.

Hoofdgerechten Vegetarisch

Hoofdgerechten Vegetarisch

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Japanse Wok *

    18,50

    Noedel, groene asperges, mini groente, rode peper en teriyakisaus

    * Vegetarisch
  • Paddenstoelen Risotto *

    18,50

    Met oesterzwammen en Grana Padano

    * Vegetarisch
  • Falafal Grillburger *

    18,50

    Veganburger op een bun met tomatensalsa, augurk, ui en frites van zoete aardappel

    * Vegetarisch
  • Ravioli “Funghi” *

    18,50

    Pasta gevuld met eekhoorntjesbrood en truffel overgoten met kaassaus en Parmezaan

    * Vegetarisch

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente en een rauwkostsalade. Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen. Heeft u speciale wensen, een allergie of weinig tijd meld het ons van tevoren zodat wij met uw wensen rekening kunnen houden.

De kleine eter hoofdgerechten

De kleine eter hoofdgerechten

Voor de 'kleinere' eters
  • Kleine schnitzel

    16,00

    Met gebakken ui, champignons en paprika

  • Medaillon van Diamanthaasbiefstuk

    19,00

    Met champignons en pepersaus

  • Kleine zalmfilet

    18,00

    Met peen, groene asperges, tomaat en kreeftensaus

  • SLIPTONG

    18,00

    Twee tongetjes op de plaat gebakken met peen en remouladesaus

  • NAAR KEUZE EXTRA SAUS

    2,00

    Pepersaus-champignonroomsaus-satésaus-kalfsjus-

Kindergerechten

Kindergerechten

Voor de kleintjes
  • PANNENKOEK

    7,00

    met stroop, poedersuiker en roomboter

  • Frikandel, kroket, kipnuggets, hamburger of kaassouffle

    7,00

    met friet, mayonaise, ketchup en huisgemaakte appelmoes

  • Biefstuk of schnitzel (klein)

    10,00

    met friet, mayonaise, ketchup en huisgemaakte appelmoes

  • PIZZA MARGARITA

    7,00

    met kaas en tomatensaus

Timo Toekan menu

Timo Toekan menu

Met een dessert met een verrassing (€12,00)

Menu

  • Timo toekan menu

    Klein kopje tomatensoep

    ***

    Keuze uit:

    frikadel, kroket, kipnuggets, hamburgers, kaassouffle, pannenkoek of pizza magarita

    (met friet, mayonaise, ketchup & appelmoes)

    ***

    Ijs in een verzamelbeker

    ***

    Met een glaasje ranja

Nagerechten

Nagerechten

Onze desserts zijn een geweldige afsluiter van een mooie culinaire avond
  • Sorbet “Classic”

    6,50

    Roomijs|vers fruit|slagroom

  • Dame blanche 2.0

    7,50

    Oublie|roomijs|warme chocoladesaus|slagroom

  • Amarenen Kersen & Witte Chocolade

    7,50

    Met vanille roomijs en slagroom

  • Hemelse Modder

    8,50

    Chocoladetaartje|vanilleroomijs|slagroom

  • Hazelnoot Praline Roomijs

    8,50

    Met caramel, oublie en slagroom

  • Coupe vanille petit

    5,50

    1 bol roomijs|slagroom

  • Toekie Toekan ijsbeker

    4,00

    Kinderijsje|spekjes|smarties

  • KAASPLANK

    9,50

    3 regionale kazen|kletzenbrood|appelstroop|druiven

  • Koffie de Luxe

    7,00

    Koffie|likeurtje|ongezoete room|bonbons

Wijntip:

Torres Floralix Moscatel Oro – Deze halfzoete wijn is een verrassende wijn, die typerend is voor de druivensoort waarnaar hij vernoemd is. De wijn vertoont in al haar grootheid de fruitige, bloemige en kruidige aroma’s van de Moscatelsoort.

Per glas € 5,50 – Per fles € 24,50

Special coffees

Special coffees

Diverse koffie specialiteiten
  • IRISH COFFEE

    7,00

    met Ierse whiskey en ongezoete room

  • FRENCH COFFEE

    7,00

    met Grand Marnier en ongezoete room

  • ITALIAN COFFEE

    7,00

    met Amaretto en ongezoete room

  • Sneker coffee

    5,75

    met Weduwe Joustra Beerenburg en ongezoete room

  • Fryske coffee

    5,75

    met Sonnema Beerenburg en ongezoete room