Direct naar de contentDirect naar de footer

Natuur en water

Ontdek de rust en schoonheid die samenkomen langs de oevers van de rivieren, meren en kanalen die onze regio doorkruisen. Verken uitgestrekte natuurgebieden, waar weelderige bossen en weidse weilanden een thuis bieden aan diverse flora en fauna. Van serene wandelingen langs het water tot avontuurlijke watersportactiviteiten, er is voor elk wat wils om te genieten van de natuurlijke pracht die onze regio te bieden heeft.

Overzicht

 • Sloep huren

  Sloep huren

  Wilt u graag met een sloepje door het centrum? Geniet op het water met een sloepje!

  Lees meer
 • Sneekermeer

  Sneekermeer

  Het Sneekermeer (Officieel en Fries: Snitser Mar) is een meer in de Nederlandse provincie Friesland, gelegen tussen de stad Sneek en de dorpen Terhorne (Terherne) en Goingarijp. Het is vooral bekend vanwege zijn grote populariteit bij watersporters en de Sneekweek.

  Lees meer
 • Rondvaart Sneek

  Rondvaart Sneek

  Wilt u kennismaken met de Friese meren? Rondvaartbedrijf M. van der Werf nodigt u uit aan boord van de Toerist VI voor een kennismaking met Friesland en de Friese meren. Aan boord ontbreekt het u aan niets. ‘s Zomers kunt u met ons mee naar het skûtsjesilen, de beroemde Elfmerentocht varen of een rondvaart maken.

  Lees meer
 • Burgemeester Rasterhoffpark

  Burgemeester Rasterhoffpark

  Het Burgemeester Rasterhoffpark of kortweg Rasterhoffpark is een het grootste natuurpark in het zuiden van de stad Sneek en Hotel Sneek is direct gelegen aan dit prachtige park. De noord- en oost grens van het park wordt gevormd door de A7, ten zuiden door 'de Witte en de Zwarte Brekken' en ten westen door 'de Woudvaart'.

  Lees meer
 • De Waddeneilanden

  De Waddeneilanden

  Vijf eilanden en een uitgestrekte kust voor jou om te ontdekken. Een dynamisch gebied waarin je heerlijk tot jezelf kan komen, inspiratie op kan doen voor de mooiste plannen of gewoon lekker even weg kan dromen. Let op: niet geschikt voor bankzitters, bingewatchers, landrotten, snelheidsduivels, betonvreters, zondagsrijders, binnenblijvers en mensen die natuur vies vinden.

  Lees meer