Direct naar de contentDirect naar de footer
159 royale kamers en suites
159 royale kamers en suites

Reserveer

Komt tot rust in onze nieuwe wellness!

Meer informatie

Reserveer nu een nieuwe kamer

Bekijk

Musical De Tocht
In luxe overnachten

Meer informatie

Meeting organiseren?

Meer informatie

Hotel Sneekermeer

Bent u op zoek naar een hotel in de buurt van het sneekermeer? Bij hotel Sneekermeer kunt u goed terecht voor een luxe overnachting. In het Fries wordt dit meer het Snitser Mar genoemd. Hotel Sneekermeer ligt in Friesland en is makkelijk bereikbaar via de rondweg van Sneek.

OMGEVING HOTEL SNEEKERMEER

Bij een overnachting in dit hotel, Sneekermeer in de nabije omgeving, is een uitstapje vanzelfsprekend. Het ligt op een paar kilometer afstand van Hotel Sneekermeer en er vinden vaak activiteiten plaats. Zoals de Sneekweek maar ook het Skûtjesilen is een veel voorkomende activiteit in de buurt van Hotel sneekermeer. Watersporters trekken uit het hele land naar dit meer om een tijdje te vertoeven op het water. In de middeleeuwen is het meer ontstaan door het ontginnen van veen.

ACTIVITEITEN HOTEL SNEEKERMEER

Het meer heeft een waterdiepte van tussen de 1 en 2 meter, daarom is het varen met platbodems ook een veel uitgevoerde watersport. In de omgeving van hotel Sneekermeer zijn ook veel dieren te vinden, de kleine rietgans bijvoorbeeld. De omgeving trekt ook veel dagjes mensen aan of het nu zomer of winter is. Even uitwaaien en genieten van de prachtige Friese natuur en landschappen. Het gebied rondom hotel Sneekermeer is een natuurgebied van belang voor veel vogels( internationaal).

HOTEL SNEEKERMEER, MEER DAN EEN HOTEL

Heeft u behoefte aan een meer stads uitstapje dan kunt u zeker wel een paar dagen vertoeven in het betoverende Sneek. De stad heeft een prachtige binnenstad, heerlijke terrasjes en mooie architectuur. Sneek in onder andere bekend van de Waterpoort die men herkent aan de twee torens (achtkantig). Onder de poort van de waterpoort kan gevaren worden, dit water is de verbinding tussen het stadsgracht en De Klok. Boven de waterpoort zit een poortwachterswoning. Helaas zijn de andere 2 waterpoorten gesloopt.

UITSTAPJE NAAR DE STAD SNEEK

Het symbool voor de Friesestad Sneek is de Waterpoort. Dit symbool is terug te vinden in onder andere de kleding van Gaastra, wellicht heeft u hier al eens van gehoord. Naast dit prachtige gebouw zijn er meer karakteristieke panden in Sneek, zoals het bijzondere pand van familie distilleerderij van Beerenburg. Een wandeling in de binnenstad van Sneek is zeker aan te raden wanneer u verblijft in Hotel Sneekermeer.

Overtuigd? Bekijk direct ons kameraanbod